Redenen om een kinderfiets cadeau te geven

Fietsen is samen met de auto het meest voorkomende vervoersmiddel in Nederland en jaarlijks worden er ruim 4,7 miljoen fietsritten gemaakt. In geen enkel land in de wereld wordt zoveel gefietst als in Nederland. Iedereen in Nederland maakt gebruik van de fiets: man, vrouw, jong, oud. Zelfs kinderen maken gebruik van de fiets voor de alledaagse verplaatsingen. Kinderen fietsen naar school, sportclubs, vriendjes of familieleden.

Geef een fiets cadeau

Fietsen is een gezonde en veilige manier. Kinderen kunnen dus vroeg beginnen met fietsen! Deze drie items zijn verstandig om aan te schaffen als je kind voor het eerst gaat fietsen:

1. Een helm: voor hele jonge kinderen is het verstandig om een helm aan te schaffen. Maar zelfs voor het oudere kind kan het verstandig zijn. Een helm beschermt het kind tegen vallen en ongelukken. Regelmatig belanden er fietsers in het ziekenhuis met hoofdletsel. Hoofdletsel is heel gevaarlijk bij kinderen en een helm kan dit voorkomen.

2. Handschoenen: handschoenen kunnen de handen van kinderen goed beschermen tegen vallen. Zonder handschoenen heeft het kind een grotere kans om een schaafwond op te lopen na een valpartij. Daarnaast kunnen handschoenen ook zorgen dat het kind beter grip heeft op het stuur. Hierdoor wordt de kans verkleind dat het kind valt als het regent.

3. Fietskleding: er zijn veel soorten fietskleding beschikbaar, maar er is maar één soort fietskleding belangrijk voor een kind. Een kind moet een goede jas hebben. Een jas is geschikt voor op de fiets als die water- en windafstotend is. Het maakt niet uit van welk materiaal de jas is gemaakt. 

0 Comments To "Redenen om een kinderfiets cadeau te geven"

Write a comment

Your Name:
 
Your Comment:
Note: HTML is not translated!