De geboorte van een kind en wat daar allemaal bij komt kijken!

Het is natuurlijk schitterend, de geboorte van een kind. Er zijn echter nog tal van zaken waar op gelet moet worden, want het gaat niet over één nacht ijs. Wij zullen voor u de belangrijkste zaken op een rijtje zetten, zodat u met een gerust hart een toptijd tegemoet kunt gaan. Wij wensen u bij voorbaat veel plezier en succes met uw kind!

Extra kosten

Bij het op de wereld zetten van een kind komen er natuurlijk ook extra kosten om de hoek kijken. Zo moet u rekening houden met huishoudelijke kosten zoals eten en drinken, maar ook verzekeringen en het inschrijven van het kind. Ook zult u een babykamer moeten inrichten, zal het energie- en waterverbruik aanzienlijk hoger zijn en moet u ook rekening houden met kosten van eventuele kinderopvang.

Maak de geboorte bekend

Het is natuurlijk leuk om deze nieuwe stap in uw leven te delen met persoon die u hier geschikt voor vindt. Daarom is het leuk om persoonlijke geboortekaartjes te versturen naar mensen waarvan u wilt dat zij weten dat u en uw partner een kind op de wereld hebben gezet. Deze geboortekaartjes kunt u gemakkelijk via het internet ontwerpen en ook op deze manier verzenden.

Vraag verlof aan

Wanneer u een kind krijgt heeft u als ouder (zowel de vader als moeder) recht op ouderschaps- en zwangerschapsverlof. De duur van zo’n verlof hangt af van het bedrijf waar u bij werkt en dus bij de voorwaarden van het contract wat u destijds heeft ondertekent. Een zwangerschapsverlof duurt zo’n 16 weken. Dit is ook afhankelijk van de ernst van de bevalling. Wij raden u wel aan om een zwangerschapsverlof minimaal drie weken voor het ingaan van de bevalling aan te vragen, zodat uw werkgever hier rekening mee kan houden. 

0 Comments To "De geboorte van een kind en wat daar allemaal bij komt kijken!"

Write a comment

Your Name:
 
Your Comment:
Note: HTML is not translated!